Kunstroute Schoonoord

Op een zon overgoten 20-ste oktober zijn hebben we met zo’n tiental Vlindertjes de Kunstroute “Schoonoord” gelopen. Een mooie route door de bossen met kunstwerken, meestal gemaakt van natuurlijk materiaal. Een deel van die kunst was echt wel met een grote K. We begonnen de tocht met een soort groot nest van een wevervogel, en verderop was er een mooie houten bloem in de boom te zien en een mooie wilgentenen vogel of vis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar ……..er was ook andere kunst. Kunst met een kleine K zullen we maar zeggen. Deze kunst had één groot voordeel. Namelijk dat de route daardoor niet alleen mooi was en serieus maar dat er door de kleine K ook ruimte kwam voor hilariteit. De nodige lachsalvo’s zijn dan ook opgestegen. Zo waren twee sloopcaravans heel creatief tot kunst omgebouwd. Gewoon de bovenste helft eraf slijpen en het onderstel opvullen met aarde. Gras en een eenzame spar erop, bordje erbij en klaar is Kees. (Ik hoop niet dat dit mensen inspireert tot het zonder stortkosten lozen van hun de oude caravan én oude kerstboom.……… )

Na een apart plantenkasje met ruimtevaartsymbolen kwamen er ………….bedden. Niet zomaar bedden, maar bedden die misschien hebben gediend bij het ontwerpen van een waterbed. Ze waren  gemaakt van boomstammetjes met daarop een laag mos en gras. Net als bij de IKEA nodigden ook deze bedden schrijfster dezes uit om ze – samen met Ine – uit te proberen. In tegenstelling tot mij was Ine  hierbij zo goochem om een plastic zak te gebruiken. En ja het mos van het bed zat blijkbaar vol water. Dus leverde dit mij een complete natte broek en veel hilariteit op. Met veel lachen dus hebben we verder bij de bedden genoten van de lekkere versnaperingen, die onze Queen Géa had meegenomen.

 

Tenslotte hebben op de Poolshoogte deze middag passend afgesloten met koffie en notentaart. (inmiddels was mijn broek al weer opgedroogd)

 

Kortom weer een leuke middag voor de Red Hat Butterflies om op terug te zien

 

Anne-Marie Oudejans

Advertenties

Over redhatbutterflies

a chapter of the Red Hat Society
Dit bericht werd geplaatst in verslagen 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s