28 januari 2010: Etentje bij Vis & Zo

 

Op de vide van het nieuwe restaurant “Vis & Zo” stonden twee lange tafels al gezellig gedekt en uitnodigend voor ons klaar. Al gauw waren er veertien Vlindertjes bijna allemaal voorzien van RODE HOED gewikkeld in een gezellig en geanimeerd gesprek, waarna de menu’s werden uitgereikt. Allemaal soorten vis. En door al die soorten vis was schrijfster dezes heel even met haar gedachten bij het vissen van vroeger. Maar vissen vangen …………. Ho maar … De hoogste score aan de haak was een  “scheel blikkie”.  Nee maar dan het pieren steken, dat aan het vissen vooraf ging. Met een van lange spijkers en een paar plankies zelf gemaakte soort hooivork in de compostbult van de gemeente. Ja “zukke wel zo dik al mijn vinger” ! Maar al gauw werd dit visserslatijn (of was het pierenlatijn?) weer verruild met de werkelijkheid van nu.

De menu’s  waren overigens behoorlijk gewichtig. Zij hadden mooie metalen kaften met een reliëfje van een zwemmende vis erop. Maar ook met heel scherpe hoeken! Een paar Vlindertjes kwamen dan ook snel tot de conclusie dat de baas maar geen ruzie met zijn personeel moest krijgen……………

Hoe verder de dis vorderde hoe gezelliger het werd en hoe meer plannen er werden gesmeed. Een paar Vlindertjes kwamen met het idee om een keer met z’n allen een avond leuke liedjes te gaan zingen. Eén had een boekje met liedjes van de sufragette’s. Je weet wel de Engelse voorvechtsters voor vrouwenrechten in de late 19-de en begin 20-ste eeuw. Ondergetekende heeft ook nog wel de nodige songteksten. Dus dat kan best wel wat worden.

Ook werd geopperd om een dagje Leiden te doen. Rondwandeling door de stad en de Leidse Hortus Botanicus. Eén van de Vlindertjes is daar goed thuis en bood aan om ons te gidsen. En…. Met z’n allen MET RODE HOED bij elkaar in de trein!  Lol verzekerd!!!

Aan het eind van de avond ging iedereen voldaan en tevreden weer weg. Er was alleen nog één dikke hindernis…………..de inmiddels beijzelde en besneeuwde straat naar de parkeerplaats…. Gelukkig heeft iedereen – met of zonder pumps – veilig haar vervoermiddel weten te bereiken  om vervolgens huiswaarts te keren.

Lady Araneus

 

Advertenties

Over redhatbutterflies

a chapter of the Red Hat Society
Dit bericht werd geplaatst in verslagen 2010. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s