10 juni 2010: Workshop Cajun spelen


Bij Sacha  in het mooie Valthe werden we, gastvrij en zeer goed verzorgd, onthaald voor een workshop “Cajun-spelen” . Een cajun is een van oorsprong Peruaans houten percussie  muziekinstrument. Het heeft de afmetingen van een (bier)kratje, waar je goed op kunt zitten. Dat moet ook want je zit ook op de cajun tijdens het bespelen. Onder de bezielende leiding van Peter Deiman en van Sacha zelf hebben we  met z’n allen allerlei ritmes (“grooves” in het jargon) geoefend. Sommige waren heel gemakkelijk maar bij andere grooves hadden we toch echt wel ezelsbruggetjes nodig. Het was dus regelmatig “appel-appel-sinasappel” of “sinasappel-sinasappel-appelsap” . Daarna kwamen er nog andere Peruaanse percussieinstrumenten bij. Zoals een soort houten schrapertje, de guiro en de “cajita”s een soort houten collectebakjes, waarop je met een stokje drumde en met het dekseltje klepperde.

Na dit elementaire oefenen hadden we een pauze, waarin we verder hebben genoten van het heerlijke weer en……… de overheerlijke lekkernijen, waarvoor Sasha, Els en Marianne hadden gezorgd.

In de tweede helft van de workshop kwam het serieuze werk aan bod. Meespelen met jaren 60 muziek. Peter had daarvoor een medley op zijn computer gezet. En wij allemaal maar mee drummen “appel, appel” “appel appel appel appel sinaasappel” enz.
Wie weet kunnen we in de toekomst de bekende percussiegroep Slagerij van Kampen concurrentie aandoen.
De dag werd afgesloten met weer een gezellig samenzijn in de tuin van Sacha onder het genot  van heerlijke hapjes en drankjes.
Els had daarvoor avocado’s met een heerlijke vulling gevuld en heel mooi opgemaakt. Kortom het was een zeer geslaagde middag.

Overigens, ondergetekende heeft het nog op een bierkratje geprobeerd. Je kunt daar prima op zitten, maar geluid?? Ho maar!! Sterker nog…Als je op een bierkratje verkeerd trommelt komt er een vreselijk desastreus geluid uit!! Namelijk van
……….glas…………….

Lady
Araneus

Advertenties

Over redhatbutterflies

a chapter of the Red Hat Society
Dit bericht werd geplaatst in verslagen 2010. Bookmark de permalink .

Een reactie op 10 juni 2010: Workshop Cajun spelen

  1. Anoniem zegt:

    Zijn er workshops Cajun bouwen of Cajun spelen in 2011?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s