11 augustus 2010: Fietsen naar Orvelte

De fietstocht, georganiseerd door Gea, begon bij hotel restaurant Lubbelinkhof in Odoorn. Op het terras werden wij verblijd met een heerlijk kopje koffie dat gratis werd geserveerd door het huis. Wij hebben dit allen zeer gewaardeerd.

Na de koffie ging het moedig voorwaarts, alhoewel wij ons regelmatig afvroegen waar dit heen moest leiden.

Bij de eerste stop in het bos kregen wij “koek en soapie” van Gea. Dat was een aangename verrassing en met deze versterking konden wij met frisse moed de tocht vervolgen.

Maar ondanks dat kreeg Betteke behoorlijk last van haar stuitje. Ook over Tony maakte de groep zich lichtelijk zorgen. Gelukkig nam Diana het initiatief om Tony af en toe een extra duwtje in de rug te geven.

Aangekomen in het mooie museumdorp Orvelte was de verrassing compleet. Wie stond ons op te wachten? Ida! Op het terras hebben we gezellig en vooral luidruchtig met elkaar geluncht. Een opmerking onzerzijds: de bediening was allervriendelijkst.

Na de lunch was er gelegenheid om ook het dorp onveilig te maken. Ida heeft nog een prachtige wollen sjaal gekocht en Anne-Marie heeft haar verzameling beesten uitgebreid. Ook Diana heeft haar best gedaan in de diverse winkeltjes.

Vervolgens zette de vrolijke groep zich weer vol goede moed in beweging. Na een tijdje bleek dat we “Poolshoogte” gingen nemen midden in het bos. Daar heeft de vrolijke groep zich tegoed gedaan aan warme appelaart met slagroom. De slagroom bleek niet van super kwaliteit te zijn, maar dat terzijde.

Tegen half zes waren we moe maar zeer voldaan terug bij Lubbelinkhof, alwaar sommigen nog een laatste helse klus te wachten stond. Hoe zet je een fiets achterop een Twinny Load. Na veel geworstel, gebel naar het thuisfront, gezucht, gekreun etc hebben we uiteindelijk de kok van huize Lubbelinkhof bereid gevonden te helpen met deze zware klus.

Betteke en Janna hebben nog even overwogen ’s avonds mee te doen aan de Gouden Pijl. Zij voelden zich beresterk na deze intensieve training in het Drentse landschap. Gelukkig heeft John hen van deze drieste onderneming kunnen afhouden, waarvoor dank.

Het was een zeer geslaagde middag en fietstocht, waarvoor wij Gea hartelijk danken.

Janna en Betteke

Advertenties

Over redhatbutterflies

a chapter of the Red Hat Society
Dit bericht werd geplaatst in verslagen 2010. Bookmark de permalink .