14 mei 2011: Viering van ons Eerste Lustrum

Op en mooie zonnige zaterdagmorgen zijn we met veertien Vlindertjes naar Veenoord-Nieuw Amsterdam  getrokken om ons eeste lustrum te vieren. We begonnen  met een lekkere kop koffie in het Van Gogh-museum. Daarna werd ons, door één van de vrijwilligsters van het museum, het aangrijpende verhaal van de jeugd van Vincent van Gogh en zijn verblijf in Drenthe verteld. De 14 anders zo vrolijk kwebbelende en lachende Vlindertjes waren muis en muisstil. Je kon werkelijk een speld horen vallen………….

Daarna werd boven in het museum de film over Van Gogh’s verblijf in Drenthe vertoond. Ook nu weer het aangrijpende en tragische verhaal over  Vincent’s gevoel en betrokkenheid voor wat we nu “de onderkant van de samenleving” zouden noemen. En het onbegrip van zijn omgeving hiervoor. Ondergetekende, kultuurbarbaar -eerste-klas – was zeer onder de indruk en heeft nu toch een heel andere kijk op de schilder.

Na de film bekeken we met elkaar de kamer, waarin Vincent van Gogh twee maanden  had gewoond en gewerkt.

Weldra kwam het vrolijke gekwebbel van de Vlindertjes weer los.

Ja,  en toen bleek dat het geboortehuis van onze Queen pal naast het Vincent van Goghmuseum stond.

Ondertussen was ook onze vorige Queen en medeoprichtster Ine Windt uit Oldenzaal aangekomen, wat dan ook een heel hartelijk welkom en weerzien opleverde.

Daarna konden we aanschuiven aan een heerlijke lunch. Vooraf kregen we eerst een glas biologische appelsap, gevolgd door echte Drentse mosterdsoep (ik dacht trouwens dat mosterdsoep Gronings was maar dat terzijde) krentenwegge  een slaatje en – jammie, jammie – een kroket!

Gelest en gelaaft scheepten we in op de Snikke van Johannes Veldkamp en staken we van wal voor een vaartocht naar Erica en terug. Genietend van een heerlijk zonnetje gingen we onder bruggen door en werd de schuit ouderwets geschut in de sluis bij Erica. Ondertussen liet Gea ons haar geboortehuis zien, een mooi oud huis met veel siertegelwerk. Daarna wees ze de huizen aan van de dokter, van de bakker, van haar vriendjes en vriendinnetjes van school etc. etc.

Het varen inspireerde  verder enkele Vlindertjes, waaronder Ine, tot het ten gehore brengen van enkele shanties en andere meezingers.

Eenmaal  weer aan de wal gingen we “passagieren” in Nieuw Amsterdam. Er werd een grote mooie schoenenwinkel aangedaan maar ook een bloemenzaak, die er aan de buitenkant eigenlijk “niet uitzag”. Maar een keer binnen, vielen we haast om van verbazing. Zulke mooie bloemstukken en vooral mooi keramiek. Een aantal van ons zal daar wel naar terug gaan om iets moois te kopen…..

Door ons vrolijke vertoon  én in volle ornaat maakten we Nieuw Amsterdam wel wat onveilig. Veel bekijks, vragen en vrolijk zwaaien. Eén passant suggereerde zelfs dat we een vrijgezellenparty aan het vieren waren……..

In het huis van de voormalige dokter bleek nu een winkel voor woonaccessoires te zitten. Binnen herkende Gea al vrijwel direct: daar was de wachtkamer, daar de spreekkamer en dat mooie glas-in-lood, dat  was er vroeger ook.

Uiteindelijk beeindigden we deze zeer geslaagde dag bij Dal Baflo in Emmen. Er werden ons hier heerlijke Italiaanse lekkernijen voorgeschoteld. Geheel voldaan keerden wij allen om negen uur huiswaarts.

Op naar ons volgende lustrum……………..

Lady Araneus

Advertenties

Over redhatbutterflies

a chapter of the Red Hat Society
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .